Saturday, September 22, 2012

Cara menguruskan masalah! (share it with me!)

Assalamualaikum!



Waa!!!!  lama giler! dah tak update blogkan huu.Mana taknya PMR tinggal 17 hari lagi WOO!

blog ni pun dah berhabuk.. HAACUUMMM!!... errr . Mesti Follower rindu kan kan??

 (ceh perasan giler)..
 




 Okey  straight to the point.Zaman sekarang  memang mencabar betul tak?. Semua 

orang mempunyai masalah yang tersendiri.Tidak kira sama ada kecil mahupun besar.

Kadangkala juga masalah demi masalah menganggu kita betul tak?.Tsk penat ke  problem tu asyik

kacau hidup je.Hidup GERENTI HIDUP TIDAK TENANG.Cuma yang membezakan kita

dengan orang lain ialah cara menguruskan masalah itu sendiri. Di sini Encik Simple akan berikan tips

macam mana nak menguruskan problem anda.:


  1. Redha dan bersabar.
Redha dan sabar merupakan kunci yang paling penting.Sesungguhnya semua masalah itu mempunyai cara penyelesaianya.Anggap segala ujian yang ditampakan itu bertujuan untuk menguji setahap mana iman korang.Allah tidak akan mensia-siakan dirimu!.Just be patient.

    2.Tingkatkan Amalan
Mungkin selama ini kita buat dosa tanpa sedar.Human never be perfect..Mungkin juga Allah membalas segala dosa kita di atas dunia lagi.Oleh itu, mulakan ibadat korang dengan solat sunnat taubat.Allah itu maha Pengampun jadi jangan mengalah mencari keredhaaNNya.




Kalau korang nak kongsikan masalah dengan Encik Simple pun boleh.>>>Meh Terjah sini<<<
Encik simple sudi mendengar.Encik simple akan cuba sedaya upaya tidak mencampuri hal peribadi ok!Have a nice day!


Suka just like it

2 comments:

  1. kenapa tulisan besar , tulisan kecik ni ? huhu .
    Pening dahh . ke , Lyssa makin rabun . huhu :)

    By the way , nice entry lahh xD

    ReplyDelete
  2. a'ah la.. hehe sorry la.. nanti betulkan hehe,, terima kasih sudi melawat lysaa! (the best blogger ever!)

    ReplyDelete

Taip tu biar baik baik