Monday, November 18, 2013

Hasil Tangan Aku Sendiri!

Assalamualaikum!!!
Annyeong Haseyo !! (eh apa aku cakap ni  -,-')

Fuhhh , dah lama gila tak update blog ni  kan ? habis berhabuk blog ni jadinya hoho , Lyssa Faizueen tak update blog selama 4 bulan pun still famous kan ? untung nasib badan huhu  .... Blog ni pun bukan famous sangat kan ? hahaha ... Dah dah la mukaddimah kau tu .... 

Apa kaitan dengan tajuk tu? buat apa ? Bila ? Apa kejadahnya? HA!!!!!!
Buat pengetahuan koranag semua Tuan Tanah minat dalam menghasilkan seni iaitu menghasilkan sajak ,cerpen dan berangan angan dalam menghasilkan sebuah novel sendiri  (besar cita-cita aku ).
Kita sebagai orang Melayu sendiri sepatutnya pandai dalam bidang bahasa kita sendiri jangan asyk nak pandai main  Candy Crush atau Minion Rush  je kerjanya ye  .. huhu So ,Sebagai rakyat yang prihatin terhadap kemerosotan Bahasa Malaysia ingin menghasil kan sebuah sajak sendiri .Terimalah ...



Tubuhku calar balar
akibat dek onak  dosa dan noda
disekelilingi kegelapan memori lampau
menghantuiku tak kira bulan atau matahari
Mata sering berkaca tanpa henti
teriakan menjadi pendamping setia

Ya Rabb
dimana ingin ku mencari nur Mu
ku pinta seribu keampunan dan rahmat Mu
NamaMu tidak lekang dari bibirku
air mata berjurai kerana takutnya hamba kepada Mu
Jauhkanlah hamba dari sakr durjana
dan bawalah hamba kepada kenikmatan abadi



Amacam? OK x? teruk ? at least try buatkan ... ok kepada pakar pakar bahasa diminta memberi komen tentang sajak tu ,, cuma di sini Tuan Tanah nak minta korang berikan tajuk yang paling sesuai . siapa punya buah idea paling akan dipilih ok .. .
Baiklah sampai di sini sahaja .. 
GRACIAS!
SAYONARA!
ASSALAMUALAIKUM!!!



Suka just like it

No comments:

Post a Comment

Taip tu biar baik baik